Læs om forskellige løberes deltagelse i Hammer Trail og træningen frem mod konkurrencen: Vi har samlet 7 forskellige trailløbere, med forskellig baggrund, målsætning og erfaring.

Tanken er at I vil følge disse løbere over de næste 8-10 måneder med en opdatering ca. 3-4 gange alt afhængigt af hvordan det går. Vi vil berøre de klassiske emner som træningen, udstyr og motivation og følge på emner som der berøres undervejs.

Der er 5 af de 7 som har deltaget i Salomon Hammer Trail og disse 5 får vi til – på et tidpunkt – at give deres bud på områder langs Hammer Trail ruten, de mener, er særlig fantastiske, kritiske, hårde osv. Vores 2 debutanter får til gengæld lov til at beskrive deres forventninger, bekymringer og overvejelser omkring ruten og hvad Hammer Trail kalder frem af tanker.

Vi håber at I blandt de 7 kan finde en som minder om Jeres måde at løbe, træne på og i derigennem kan får lidt gode råd og vejledning. Har I emner som der kunne være spændende at tage op, må I meget gerne skrive til os.

I dagens indlæg vil hver løber præsentere sig selv, løbs fakta, kommende udfordringer samt beskrive hvorfor Salomon Hammer Trail.

I næste udgave – lige før sommerferien, vil hver af de 7 give deres bud på en træningsplan henover efteråret i deres ”rejse” imod Salomon Hammer Trail 2015.

Enjoy – vi glæder os

Anne-Mette Lindgaard – (Winther Edition marathon 2015):
amlJeg er Anne-Mette, er 45 år og bor i Køge. Løb er en del af min hverdag, og dagens tur kan – afhængig af tid og lyst – være alt lige fra få km, når børn skal hentes i SFO/hos legekammerater – til en længere tur i min forhave – Åsen i Køge. Ofte kender jeg hverken distance eller rute, før dagens tur er slut, og når jeg kommer hjem, deler mine løbesko plads i entreen med et par herresko, og børnesko i 3 forskellige størrelser.

Løber bedst, og helst, uden at følges med nogen, så jeg kan hygge i mit eget skovsnegletempo J – og det er følelsen af frihed, der får mig i skoene. Elsker mine ture alene i skoven, men er også vild med at deltage i motionsløb – store som små – og både på asfalt og i skoven, – og når muligheden er der, løber jeg på Bornholm. Har løbet på øen hvert år siden mit første Etape Bornholm i 2009, og de sidste par år er det blevet til flere ture om året.  Ja, jeg elsker den ø J

Stemningen ved løbearrangementer giver mig energi, og lyst til at løbe mere, og efter mine 2 første halvmaraton fik jeg lyst til at kaste mig ud i et maraton. Senere samme år blev det til et 6 timers løb, og få måneder derefter smagte jeg på mit første 24 timers løb.  Det smagte af mere, og mit næste 24 timers blev et løb, jeg altid vil mindes med det helt store smil. Jeg havde mine 3 børn med, og beslutningen om at deltage blev taget kun 1 uge før. Farmand skulle på mandehørmsweekendtur, – og vi andre ville også på tur – så hvorfor ikke telttur og et 24 timers løb på Bornholm? Løb en runde, pause og hygge med børnene – og løb så igen. Og sådan forsatte jeg 129 km, og det var nok til bronzemedalje i DM, og guldmedalje i min aldersklasse.
Mens jeg løb 24 timers løbet, fandt jeg ud af, at der var DM i 100 km løb – Bornholm rundt – blot 2 måneder senere. Bare tanken om at løbe Bornholm rundt gjorde mig SÅ klar – jeg MÅTTE bare med, og så måtte turen ta’ den tid, det ta’r for en skovsnegl J

Jeg havde den mest fantastiske tur i høj sol hele vejen rundt, – kom i mål kun 8 minutter før ”spærretid” – og vendte hjem med en sølvmedalje i DM, og igen en guldmedalje i min aldersklasse. Vel var jeg stolt da medaljerne blev hængt om min hals, men syntes samtidig, at det var en lidt sjov oplevelse, at en hyggeløber i skovsnegletempo kan hive DM-medaljer hjem… – men er det ikke også for oplevelsernes skyld, at vi løber ? Om det så er naturoplevelser, personlige rekorder eller andet – er i min verden ligegyldigt – bare det er gode oplevelser, man kan leve længe på J…

Hvorfor Salomon Hammer Trail ?
Løber trail fordi det er sjovt, varierende og udfordrende, og jeg nyder at følge årets gang i skoven. Hammer Trailruten er klart min favoritrute. Den byder på så meget. Hammerknuden, Hammershus, stenbrud, smukt skovområde med små vandløb, og det går op og ned hele tiden – på smalle stier, hvor klipperne sørger for, at det ikke bliver kedeligt. Der sker hele tiden noget nyt. Det kræver koncentration hele vejen, og det kan jeg li’… J

Har løbet på Bornholm på alle årstider, og Hammer Trail Winter Edition er det smukkeste løb, jeg har deltaget i. Løb helt alene, total stilhed i skoven – og sneen dalende ned forbi de nøgne træer og lagde sig på jorden foran mig. Elsker den knasende lyd, det giver at løbe på sne. Hilste også pænt på lidt snestorm og knæhøje snedriver undervejs.  De sidste km løb jeg i mørke på Hammerknuden med et kæmpe smil på, og lovede mig selv, at det absolut ikke var sidste gang, jeg deltog i dette løb.  Løb fås ikke bedre min verden, og efter sådan en tur er jeg godt træt i hele kroppen, varm i hjertet og glad i låget J… Det er heldigvis trætheden, der forsvinder først – resten giver mig energi længe efter, og gode minder for evigt.

Fakta:
Fyr til Fyr, 60 km langs kysten fra Dueodde Fyr til Hammerfyr (2014)

Hammer Trail Winter Edition Marathon (2014). Øvrige marathon: 3 x Cph. (2010-2012)  og 3 x Cannonball (2012)

Hammer Trail 25 km (2013)

100 km DM Bornholm Rundt sølv/guld (2012)

2 x 24 timers, 1 x 6 timers

Halvmarathon: Vikingesporet og VM (2014). Øvrige 21 løb: Broløb, BT, Lillebælt, Svaneke Øl m.fl. (2009-2014)

Har deltaget i Salomon Trail Camp hos Tejn IF (2013), og flere løb i Salomon Trail Tour (2012-2014) samt været fast inventar til Etape Bornholm i flere år. En håndfuld Eremitageløb, en stor bunke mindre motionsløb samt de sjove løb Dirt Extreme og CraceY har jeg også hygget mig med.

Næste udfordringer:
Er så småt ved at snøre løbeskoene til 24 timers løb næste weekend på Bornholm, og i næste måned håber jeg på at kunne klemme et 60 km løb på Gendarmstien ind i kalenderen lige inden jeg smutter på ferie. Ellers står den – traditionen tro – på Etape Bornholm sammen med mand og børn i juli.

Længere fremme i kikkerten ser jeg et par løb i Salomon Trail Tour og Garmin Trailman serien, Salomon Trail Camp hos TIF, Holger Danske Marathon og Christiansø Marathon  J – og så selvfølgelig Hammer Trail – både Winter Edition og i maj 2015.

Thomas Skals (50 miles Hammetrail maj 2015)
skals
Jeg er 45 år gammel, gift med Tina, og har pigerne Freja, Sif og Ronja. Jeg bor i Hedehusene, og er så heldig kun at bo 100m fra et kæmpe Naturområde.

Jeg har altid været meget aktiv og glad for naturen og har klatret, dykket og kørt mountainbike i mange år. I 2010 købte jeg mine første trailsko. Nogle Asics på størrelse med en russisk kampvogn, og begyndte at løbe ture i skoven. Det fangede mig med det samme. Det med at være tæt på naturen, stilheden, friheden og følge årstidernes skiften, var lige mig. Jeg begyndte langsomt at løbe længere og længere ture og i 2011 stod jeg ved startlinjen på HammerTrail maraton. Mit første maraton nogensinde (hvorfor vælge den nemme løsning, når man ligesågodt kan kaste sig ud i den hårdeste, haha) . Det tog mig 6 timer og jeg blev helt revet over.

Hvorfor Salomon Hammer Trail :
Jeg bliver aldrig den hurtigste kanin i kullet, og har heller ingen intentioner om det, men jeg vil arbejde på at være den gladeste og have det sjovt når jeg dyrker den sport som jeg elsker så højt.

HammerTrail 50Miles 2014 blev en kæmpe oplevelse hvor jeg havde en fest hele vejen igennem. Men glemte lige mit bæltespænde. Det komme jeg og henter i 2015.

Fakta :
3 Trail marathons. HammerTrail 50miles, fyr til fyr. En del 1/2 marathon, masser af sociale Trailløb og selvarrangerede lange løbeture. Et par adventureraces. VUMB 2013

Jannik Trinderup (Debut på Hammertrail – 50 km Winter Edition)
jannik
Mit navn er Jannik Trinderup jeg bor på midtsjælland, er gift og har en datter på 4 år. Jeg har løbet intensivt de sidste fire år.  Sidste år havde jeg planlagt at løbe hhv. WINFORCE100 og Salomon Hammer Trail Winter Edition 50 miles men blev desværre forhindret da jeg blev ramt af hvad der viste sig at være en kronisk kræftsygdom som jeg brugte godt et halvt år på at bekæmpe med kemo- og strålebehandling. Nu får jeg en let efterbehandling, og min selvmedicinering består af sund kost og masser af løb!

Trailløb har de seneste par år fyldt mere og mere i min løbebevisthed. Jeg elsker det fokus det tekniske løb kræver, hvilket fjerner fokus fra kilometertider, pulsgrænser osv. Jeg oplever også at miljøet omkring trailløb er mere afslappet end omkring for eksempel de store maratonløb. Der er plads til alle og alle er vindere når de store udfordringer og lange distancer overvindes. Og der er altid plads til smil og opmuntring.

Hvorfor Salomon Hammer Trail:

Hammer Trail har altid stået for mig som den ultimative udfordring under hjemlige himmelstrøg. Jeg har før løbet meget og langt, men der er en ærefrygt forbundet med løbet på den smukke ø der virker enormt dragende på mig. Mit mål for Hammer Trail Winter Edition er endnu uvist. Jeg er stadigvæk i en slags genoptræningsforløb, og hvornår det ender er svært at sige. Men jeg skal som minimum gennemføre, og har bestemt også forhåbninger om at løbe stærkt og med overskud så langt som muligt. Men først og fremmest skal det være en god oplevelse, der gerne skulle give mig endnu mere motivation til at løbe 100 miles til næste forår.

Fakta :

44 marathonløb og 2 x 6 timers løb, 1 x 50 km, 1 x 100km og 2 x Fyr til Fyr (60 km trail på solskinsøen).

Sidse Stub Jørgensen (debut 50 miles maj 2015)
sidseJeg er 29 år gammel og løber fordi jeg ikke kan lade være. Det bedste jeg ved er at løbe, og hver gang jeg ser andre løbe, har jeg også lyst til at løbe. Samtidig elsker jeg udfordringer og smuk natur. Intet er derfor mere nærliggende end at kombinere dette i ultraløb i vildt terræn.

Til dagligt arbejder jeg som senior konsulent på et marketingbureau, og træningen til ultraløb er et perfekt break i en travl hverdag med lange dage på kontoret. Jeg løb mit første marathon i 2008 – og mit hidtil sidste i 2009. Herefter fulgte en lang, lang række skader, og jeg mistede lidt modet til at træne op til flere løb. Mit første ultraløb var derfor næsten udelukkende baseret på træning på min racercykel, crossfit og ca. 60 km løb per uge. Jeg fik modet tilbage, men var klar over at jeg skulle ændre min træningsmetode, hvis jeg ville tilbage til løb. Derfor træner jeg nu lidt anderledes end mange andre ultraløbere. Det er meget sjældent jeg er over 110 km/uge, jeg løber hurtige intervaller og tempoture, jeg laver tung styrketræning 2-3 gange per uge, dyrker crossfit, svømning og racercykel ved siden af. Nu har jeg været helt fri fra skader i over et år, så det tyder på at denne måde at træne på virker for mig.

Hvorfor Salomon Hammer Trail:
De første 19 år af mit liv boede jeg på Bornholm, og da jeg første gang læste om Hammertrail var jeg ikke i tvivl om, at jeg ville prøve kræfter med dette løb, som jeg drømmer om at gennemføre på 11 timer.

Fakta :
Marathon: København (3.24), Berlin (3.23) og New York (3.28)

Ultraløb: CPH 6 hour Run (62,4km), Swiss Alpine 78K (11t11m)

Løb 2014: CPH 12 hour Run + Laugavegur Ultra Marathon

Løb 2015: Salomon Hammertrail 50 miles + Vasaloppet UltraVasan

Jonas Bank (100 miles maj 2015)
jonasJeg er en 30 årig mand, gift og med en lille dreng på 3 mdr. I min ungdom var jeg meget aktiv og spillede fodbold samt gennemførte et par halvmarathons da jeg var 15-16 år gammel.

I 2012 begyndte jeg at løbetræne mere intensivt og tiden efter er gået rigtig stærkt, og jeg har udviklet mig meget hurtig som løber. Jeg gik fra 0 km om ugen til at gennemføre mit første marathon i december 2012, efter bare 6 måneders træning.

Efter CPH Marathon i 2013 begyndte jeg at løbe mere trail, da jeg elsker naturen og føler en løbetur i skoven er så meget bedre end en løbetur på fortovet. Så i stedet for at tage til Berlin Marathon endte jeg på Trail Camp hos Tejn IF i efteråret 2013, efter anbefaling af en gammel ven fra min efterskole. Campen blev startskudet til den helt store omgang trailløb og et møde med en masse dejlige mennesker i “trail verdenen”.

Det jeg elsker ved trail er at for mit vedkommende kommer oplevelsen før tiden, hvorimod med “asfalt løb” følte jeg det var omvendt. Jeg var endt med at være opslugt af split tider istedet for naturen jeg løb i. Derudover er der en helt særlig stemning til trail løb. Folk er meget hjælpsomme og det er på ingen måder et lukket miljø for en hård kerne af elite løbere.

Hvorfor Salomon Hammer Trail:
Jeg ser mig selv som en dieselmaskine som passer godt til de længere distancer, istedet for (længere) “spurt” distancer som halv marathon eller endda marathon. Det udfordrer en mentalt at løbe de lange løb, og det er det jeg ser frem til at presse yderligere ved Hammer Trail 100 miles. Og ellers bare nyde den fantastisk flotte Bornholmske natur, ihvertfald på de første par runder.

Fakta :

2014: Hammer Trail winter edition, Fyr-til-fyr ultraløbet, VM i halvmarathon (lidt asfalt skal man jo have), Vikingesporet og senest Hammer Trail 50k.

Kommende løb: Ultra Vasan 2014, Salomon Hammer Trail 100 Miles 2015

Blog: www.blog.jonasbank.dk

Sidsel Petersen (100 miles maj 2015)
spJeg hedder Sidsel, er 29 år gammel og elsker at løbe…. Men sådan har det ikke altid været!  Frem til 2010 var løb sådan noget jeg gjorde i perioder, og perioderne imellem jeg løb var ofte meget lange og samtidig væsentligt længere end de perioder hvor jeg løb. Men af uforklarlige årsager blev jeg pludselig meget glad for at løbe… på løbebånd! Med tiden blev jeg heldigvis klogere og lærte først at løbe på vej og siden også en smule trail… Hvilket indenfor det næste år skal blive til noget mere end “en smule”. Jeg blev hurtigt bidt af at presse kroppen. Ikke på hastighed, men primært på distance. Mit første længere løb var derfor også et 6 timers løb.

Udover løb bruger jeg en masse tid på styrketræning og anden fysisk aktivitet. Jeg elsker naturen, og foretrækker derfor at klare styrketræningen i min skov-baghave, hvor jeg heldigvis har en masse lækkert brænde, der skal kløves. I løbet af det seneste år har jeg desuden udviklet en stor kærlighed for havet, hvor jeg har svømmet, roet i kajak og senest har kastet mig ned i det mørke og fascinerende dyb, når jeg om natten går på undervandsjagt.

Hvorfor Salomon HammerTrail :
Jeg tilmeldte mig ret impulsivt 25 km Hammer Trail i 2013 og havde et fedt løb! Derfor skulle jeg tilbage i 2014 – dog kun som hepper. Men en impulsiv beslutning gjorde, at jeg pludselig stod til start på 50 km efter i 6 måneder ikke at have været i nærheden af trailløb! Det var super fedt igen, men hold da op hvor mine ankler og lår hadede mig i dagene efter! Få dage efter var det dog glemt, og i endnu et impulsivt øjeblik fik jeg tilmeldt mig 100 miles distancen i 2015! Så nu gælder det, og nu skal der for alvor trail på løbeplanen.

Fakta
6 timer på 65.5 km, 100 km PR på 09:25:22 og en 12 timers PR på 120,783 km, 5 marathon gennemført på 3 døgn i tiden 20:40:10. Et sted mellem 15-20 marathon (tror jeg) med en PR på 03:33:49. Halvmarathon PR på 1:35:40 og så nogle efterhånen fornuftige tider på de kortere distancer, som jeg på ingen måde har overblik over.

2014 var planlagt til at være ret struktureret og skulle have budt på en kvalifikation til 100 km landsholdet (på nuværende tidspunkt er jeg i landsholdet bruttotrup og dermed ikke udtaget) og derefter på VM. Men det gik ikke efter planen. Jeg afbrød mit kvalifikationsforsøg og løb i weekenden efter i stedet Hammer Trail 50 km. Derefter røg en impulsivt tilmelding af sted til 24 timers løb den 24-25. maj og Samsø Ultra i juni. Et er dog sikkert – at der også skal nogle trailløb på programmet i 2014.

2015 står som bekendt på Hammer Trail – og så lurer jeg også en smule på Hammer Trail Winter Edition, men jeg har lige skruet lidt ned for impulsiviteten og ”tilmeldingstrangen” – bare lige for en tid J

Blog: http://sejesidsel.wordpress.com/

Annemette Skov (50 miles Winter Edition)
amsJeg hedder Annemette Skov og er 36 år gammel. Jeg er gift med Thomas, og sammen har vi to piger på 9 og 12 år. Jeg  er selvstændig, og har min egen hundesalon.

Jeg startede med at løbe for knap to år siden. Jeg havde prøvet at komme lidt igang med at løbe, men synes ikke rigtigt,at det vat så fedt.  Min mand Thomas kørte meget mtb. på daværende tidspukt. Han tog mig med i skoven en dag og viste mig nogle mtbspor og siden har jeg ikke været til at stoppe. Jeg fandt en helt ubeskrivelig glæde ved at løbe i naturen. Vores piger skulle pludselig vænne sig til, at mor begyndte at bruge meget tid på at løbe.

Thomas løb ofte sammen med mig (jeg kunne jo ikke finde vej i skoven uden ham). Jeg løb mit første Salomon trailtour løb i Blokhus i juli 2012- kun 5 km. Jeg var lige ved at dø, for hold op, hvor var det hårdt, men skøn natur. Jeg meldte mig efterfølgende til Salomon Hammer Trail 2013- 25 km. Så jeg trænede igennem efterår og vinter på må og få…. ikke rigtig nogen struktur. Havde aldrig løbet 25 km før og så med de højdemeter!! Men det gik jo fint på solskinsøen:-)

Så løb jeg mit første rigtige maraton (Copenhagen-samme måned 2013). Og jeg svor på, at jeg ALDRIG ville løbe så langt igen! Kan ikke helt forklare, hvad der er sket, for nu lader det til, at det næsten ikke kan blive langt nok… Det sidste halve års tid, er der kommet mere struktur på træningen. Jeg elsker at løbe i naturen- jo vildere natur jo sjovere.

Hvorfor Salomon Hammer Trail:
Det er for mig, et af de mest udfordrerne steder at løbe i Danmark. Der er en fantastisk stemning omkring dette helt ubeskriveligt hårde løb. Det har sin helt egen puls. Alt går op i en højere enhed. Alle er så hjælpsomme og imødekommende. Det har det hele: skøn natur, masser af teknisk svære passager, vilde bakker op og ned:-) Det er rent ud sagt et sandt eventyr, man bevæger sig ud i:-) Løb maraton i januar i masser af kulde og sne-fantastisk. Og jeg havde glædet mig så meget til at løbe mit første 50 miles løb for et par uger siden-heldigvis i dejligt forårsvejr-det var den fedeste og hårdeste udfordring jeg endnu har kastet mig ud- FANTASTISK:-)

Fakta:
Første Maraton Copenhagen 2013.

Ultra Maraton Vietnam 2013.

Maraton Salomon Hammer Trail Winter Edition 2014

50 miles Salomon Hammer Trail 2014

Næste store udfordringer:

Beyond The Ultimate Dessert Ultra november 2014

50 miles Salomon Hammer Trail Winter Edition 2015

Beyond The Ultimate Jungle Ultra